Velika drama na Old Traffordu: Bolan udarac za Manchester United u zadnjim sekundama

Everton izvukao bod

Velika drama na Old Traffordu: Bolan udarac za Manchester United u zadnjim sekundama

Edmir Škorić

Manchester United je u susretu 23. kola engleskog Premiershipa remizirao s Evertonom (3:3) i to nakon što su gosti u zadnjim sekundama dali gol.

Utakmice Uniteda ove sezone poprilično su efikasne, pa je tako bilo i večeras na praznom Old Traffordu, gdje su Crveni đavoli bili tako blizu da ostvare novu pobjedu, ali su utučeni krenuli u svlačionice i na bolan način su prosuli dva boda.

[twitter]https://twitter.com/PanenkaSport/status/1358170258339676162[/twitter]

Edinson Cavani je u 24. minuti glavom loptu poslao u mrežu Karamela poslije sjajnog centaršuta Rashforda, da bi 45. minuti Bruno Fernandes magično zabio eurogol za 2:0, samo šest minuta nakon što je zbog povrede Pogbu zamijenio Fred.

Izlazak Pogbe dakako se osjetio na igri Uniteda, naročito na početku drugog dijela, kada gosti iz Liverpoola postižu dva gola i dolaze do 2:2. U 49. minuti De Gea odbija ubačaj Calvert-Lewina, a Doucoure postiže gol, a onda James Rodriguez upravo na asistenciju Doucourea pogađa za 2:2.

United se nakon primljenih golova neko vrijeme budio, a onda ipak došao do gola u 70. minuti. Luke Shaw centrira iz slobodnog udarca iskosa, McTominay glavom šutira i lopta odsjeda u mreži Olsena, koji je danas dobio priliku da brani umjesto povrijeđenog Pickforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada se činilo da će United doći do pobjede, dosuđen je faul za Everton, poslije kojeg je ubačena lopta u šesnaesterac domaćih, a na kraju Calvert-Lewin se najbolje snalazi i trese mrežu Đavola.

United svoju trku za samim vrhom nastavlja gostovanjem kod WBA naredne sedmice, a Everton će ugostiti Fulham i probat će da pobjedom na Goodisonu uhvati priključak za prve četiri ekipe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Manchester na vrhu tabele je ko slon na drvetu - nemas pojma kako je dospio gore, ali je sigurno da ce pasti
16 10
IMPERATOR
Tuanzebea za kapitena, savršeno se uklapa u DNK slabijeg mančesterskog kluba. CITY DO TITULEEEE
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi