Nevjerovatna cifra za veterane

Arapski šeici će Tysonu i Holyfieldu isplatiti gotovo 300 miliona dolara

Midhat Šljivak

Treći meč Mikea Tysona i Evandera Holyfielda jako je blizu realizacije.

Timovi dvojice legendarnih boksera već odavno pregovaraju o trećem obračunu, a meč bi se tokom ljeta trebao održati u nekoj od arapskih zemalja.

Mnogo novca je u igri za ovaj meč. Iako skupa imaju 112 godina, svi ponovo žele vidjeti obračun dvije legende, a arapski šeici su spremni da za ovaj meč izdvoje blizu 300 miliona dolara.

Tyson tvrdi da bi svoj dio dao u dobrotvorne svrhe.

"Treća borba sa Holyfieldom? Da. Za dobrotvrone svrhe ja baš to ono što treba. Možete li zamisliti Evandera i mene ponovo u ringu? Svijet je pun ljudi kojima treba pomoć, a takav šou može pomoći mnogima", rekao je Tyson.

Evander Hoylfield je odavno želio novi obračun sa Iron Mikeom.

"Odavno smo u kontaktu. Spreman sam za borbu i znam da će se ona desiti. U sjajnoj sam formi, a ova borba će donijeti ogromnu zaradu", rekao je Holyfield.

Holyfield sa 58 godina i Tyson sa 54 godine su zaista impresivni u ringu i svakako bi njihov još jedan meč izazvao veliku pažnju.

Podsjetimo, Holyfield vodi sa 2:0 u pobjedama. Dobio je Mikea 1996. i 1997. godine, a u drugom meču mu je Tyson odgrizao komadić uha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.