Nekoliko puta ušivane

Svjetska je zvijezda, jedan od najplaćenijih igrača lige, a isti par kopački nosi dvije godine!

Admin Čaušević

U modernom fudbalu gdje se sve vrti oko novca za neke fudbalere je nezamislivo odigrati nekoliko mečeva u istim kopačkama obzirom da se radi o potrošnom materijalu. 

Ipak, Matthijas De Ligt zbog svog praznovjerja već dvije godine igra praktično u jednim te istim kopačkama koje su u međuvremenu nekoliko puta ušivane.

U aprilu 2019. godine kao tadašnjni kapiten Ajaxa De Ligt koji je stekao statut svjetske zvijezde je počeo noositi Adidasov model X 18.1. Od tada te kopačke ne skida. Ne, nije u pitanju promjena modela, već nosi isključivo isti par.

Sjajni štoper koji godišnje zarađuje 8.5 milona eura i jedna je od najplaćenijih igrača Serije A ih nosi stalno, kako na treninzima tako i na utakmicama. Kako vrijeme čini svoje i koristi ih prečesto na treninzima ih koristi nezakrpljenje.

Iako je adidas insistirao da se De Lightu napravi identičan par, on je to odbio te ih za vrijeme utakmica zalijepi s vanjske strane crnom, a s unutrašnje bijelom zakrpom.

Međutim, pitanje je koliko će trake i zakrpe moći izdržati jer su kopačke počele popuštati i na samih vrhovima pa su i ušivene oko prstiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ekonomi Juventusa postaju očajni i mole se da kopačke ne budu previše oštećene tokom utakmica jer ih moraju dorađivati praktično svaki put ponovo ušivati.

Ipak, obziom na požrtvovatnost i stil igre pitanje je koliko će izdržati i nove kopačke jer će ih De Ligt morati uzeti prije ili kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.