Čvrsto je na zemlji

Za Guardiolu riječ "opuštanje" ne postoji

S. Grebović

Manchester City je sinoć u zaostaloj utakmici 16. kola kao gost savladao Everton i tako svom najbližem pratitelju i gradskom rivalu Unitedu pobjegao na 10 bodova.

Građani ove sezone gaze sve što im se nađe na putu.

Sinoćnjom pobjedom vezali su čak 17 trijumfa u svim takmičenjima, odnosno 12 u Premier ligi. Nestvaran podatak.

Unitedu i Leicesteru sada tako bježe 10 bodova, Chelseju i West Hamu 14, a Liverpoolu čak 16 bodova i biće pravo čudo ako takvu prednost ispuste do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Građana je i pored toga čvrsto na zemlji, te poziva na oprez za meč sa Arsenalom u nedelju.

"Ne razmišljamo o tabeli, već o sljedećem protivniku, a to je Arsenal. U igri su još 42 boda za koje moramo da se borimo. Tek sredina februara. Sad ćemo se malo odmoriti i odmah se okrećemo narednom meču. Ne zaboravite da smo igrali protiv ekipe koja je Unitedu dala tri gola na Old Traffordu i pet Tottenhamu kući. To je tim koji može da stvori mnogo šansi, ali mi smo se dobro branili. Ne možete da osvojite titulu bez dobre odbrane", zaključio je Pep.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.