Guardioli je bio novi Messi, a sada je završio u četvrtoj ligi

Godine su učinile svoje

Guardioli je bio novi Messi, a sada je završio u četvrtoj ligi

A. Čaušević

Talentovani igrači ne završe uvijek onako kako se to očekuje. Neki bi uspjeli, dok bi značajan broja završio u nižim rangovima daleko od sjaja reflektora. 

Posljednji primjer je slučaj Gaia Assulina, Izraelaca kojeg je Pep Guardiola svojevremeno vidio kao novog Lea Messija.

Assulin je Guradiola promovisao u prvi tim Barcelone, dao mu je šansu u Kupu Kralja, nakon toga je uslijedio poziv i za seniroski tim Izraela kada je sa 16 godina postao najmlađi debitant u historiji te reprezentacije.

Međutim, ozbiljna povreda i pad samopouzdanja su mu zakomplikovali situaciju u Barceloni nakon čega slijedi odlazak u Manchester City. Bilo je to 2010. godine.

Ipak, ni među Građanima nije dobio priliku nakon čega je uslijedio povratak u Španiju i igranje u nizu klubova iz nižih rangova. Poslije toga su uslijedile kratkotrajne avanture u Izraelu, Kazahstanu i Rumuniji.

Gai Assulin: de nuevo Messi del Barça a la Serie D italiana

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada se ovaj 29-godišnjak skrasio u klubu pod nazivom Crema koji se takmičit u Seriji D, četvrtom rangu italijanskog fudbala.

Trener ovog tima je Andrea Dossena, nekadašnji igrač Liverpoola i pokušat će da iz Assulina izvuče talenat kojeg je Izraelac pokazao prije desetak godina, ali nikada nije uspio da zaigra na vrhunskom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi