Mourinho nikad neće zaboraviti Guardiolin gest iz 2017. godine: "Zna koliko mi je bilo važno"

Veliki rivali

Mourinho nikad neće zaboraviti Guardiolin gest iz 2017. godine: "Zna koliko mi je bilo važno"

A. Čaušević

Jose Mourinho i Pep Guardiola su dugi niz godina veliki rivali na klupi. Nekad su to bili u Španiji, a sada su to u Engleskoj. 

Mourinho i Guardiola će se ponovo na suprotnim stranama naći danas kada će se sastati Manchester City i Tottenham.

Njihov odnos je posljednjih godina podignut na nivo više, posebice nakon događaja iza 2017. godine.

"Ja pripadam generaciji trenera koji misle da ono što se desi tokom utakmice tu i ostaje. Imam samo dobre uspomene i osjećaje prema Pepu."

"Postoje trenuci koji se ne zaboravljaju. Nikad neću zaboraviti njegov gest iz 2017. godine kada mi je umro otac Znao je koliko je mi je to bilo važno. Nazvao me."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je njemu umrla majka, ja sam njega nazvao", ispričao je Mourinho.

Inače, Mourinho i Guradiola su sarađivali nekoliko godina u Barceloni kada je Portugalac bio asistent Bobbyju Robsonu i Louisu van Gaalu, dok je Španac nosio dres Katalonskog giganta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi