Prvi mečevi šesnaestine finala EL

Granada šokirala Napoli, Ajax nakon preokreta savladao Lille

Endin Čaušević

Fudbaleri Granade priredili su veliko iznenađenje jer su večeras pobijedili Napoli sa 2:0 u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige.

Granada je fantastično otvorila utakmicu i za dvije minute je uspjela da riješi meč. Domaći su poveli u 19. minuti kada je Kenedy uposlio Herreru koji je pogodio za 1:0.

No, samo dvije minute kasnije Granada stiže do novog gola. Kenedy je nakon asistencije stupio na scenu i uspio je da se upiše i u listu strijelaca i tako povisi na 2:0.

Napoli je mogao smanjiti na 2:1 u 29. minuti kada je šansu imao Elmas koji šutira tik pored lijeve stative Granade.

Novu veliku šansu Napoli je imao tek u 72. minuti. Ovaj put Rrahmani je bio u prilici, ali je nakon centaršuta glavom poslao loptu preko gola Granade.

Domaći tim uspio je nekako da sačuva mrežu do kraja utakmice i upiše veliku pobjedu od 2:0 pred revanš u Napulju.

Sjajan meč vidjeli smo na stadionu Pierre-Mauroy gdje je Ajax nakon preokreta pobijedio sa 2:1 ekipu Lillea. Domaći su poveli sa 1:0 u 72. minuti golom Weaha, ali je Ajax u samom finišu stigao do preokreta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvo je Tadić iz penala izjednačio na 1:1 u 87. minuti, a pobjedu gostima donio je Brobbey dvije minute kasnije.

Iznenađenje je napravio i Villarreal koji je lakše od očekivanog u gostima pobijedio Salzburg sa 2:0. Žutu podmornicu u vodstvo je doveo Alcacer, a drugi gol zabio je Nino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.