Foto - EPA

Everton slavio pobjedu

Šampion niže poraz za porazom: Liverpool na Anfieldu izgubio veliki derbi

Midhat Šljivak

Everton je u gradskom derbiju na Anfieldu savladao Liverpool rezulatom 2:0.

Everton već iz prvog napada u trećoj minuti dolazi do vodstva. Richarlison zabija za 0:1 i donosi Karamelama vodstvo.

Tim Carla Ancelottija se nakon postignutog gola uglavnom branio. To su jako dobro činili, pa su Redsi bili poprilično bezopasni u fazi napada.

Dodatni problem za tim Jurgena Kloppa došao je povredom Jordana Hendersona, a Liverpool je u drugom poluvremenu pokušao na sve načine da dođe do gola.

Stvorili su nekoliko dobrih šansi. Međutim, Pickford je bio odličan na golu i odbranio je nekoliko dobrih pokušaja domaćih fudbalera.

A onda u 82. minuti kontra Evertona. Calwert-Lewin je oboren u kaznenom prostoru,  dosuđen je penal, a Sigurdsson pogađa za 0:2.

To je bio i konačan rezultat susreta, pa je Liverpool upisao četvrti uzastopni poraz. Evertonu je ovo prva pobjeda na Anfieldu nakon 22 godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 25. kolo:

Liverpool - Everton 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.