Nakon devet utakmica

Demirović završio na klupi jer nije bio dovoljno živahan

Admin Čaušević

Ermedin Demirović iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Bundesligi, međutim trener Christian Streich smatra kako se bh. fudbaler ''opustio'' u posljednje vrijeme. 

Demirović je poslije devet uzastopnih mečeva u startnoj postavi protiv Union Berlina završio na klupi. Streich je i obrazložio svoju odluku.

"Nije bio toliko živahan kao ranije. Htio sam da dam šansu Nilsu Petersonu i Janiku Habereru. Bili su dobri protiv Werdera kada su ušli i Lucasu Holeru, također."

"Zato smo se odučili da oni počnu protiv Uniona. Demirović nije 'upao u rupu', već u posljednje vrijeme nije bio toliko siguran na lopti", dodao je Streich.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. napadač je u igru ušao 64. minuti, ali nije uspio spasiti svoj tim koji je nedugo nakon njegovog ulaska u igru i primio gol za konačnih 0:1.

Demorović na dosadašnjih 19 utakmica Bundeslige ima odličan učinak od tri gola te čak sedam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.