"Iskreno kažem da u septembru nisam mislio da Demirović može igrati na ovom nivou"

Trener Freiburga priznao

"Iskreno kažem da u septembru nisam mislio da Demirović može igrati na ovom nivou"

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi u dresu njemačkog Freiburga.

Freiburg je za vikend igrao na svom terenu protiv Suttgarta i uspio je da slavi sa 2:1, a jedan pogodak postigao je i Demirović. Za bh. napadača ovo je bio treći gol u tekućoj sezoni Bundeslige, te se dobrim igrama uspio izboriti za mjesto u početnoj postavi.

O igrama Demirovića govorio je i trener ovog tima Christian Streich koji je i sam priznao da je iznenađen kako se bh. napadač izborio za mjesto u ekipi Freiburga iako na početku sezone skoro da nije ni igrao.

"Odigrao je jako dobru utakmicu. Mnogo se trudi na terenu i uvijek daje svoj maksimum na utakmicama. U septembru nisam imao mišljenje da Ermedin može igrati na tom nivou i to iskreno sada priznajem", kaže Streich i dodaje.

"U novembru je dobio šansu od prve minute i brzo je došao taj gol protiv Herthe. Osjetio je olakšanje jer je to bio 'veliki' gol za njega kojeg je dugo čekao. Ima odlične kvalitete i to je svima pokazao".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Freiburga je otkrio da na poseban način motiviše Demirovića i ostale napadače u ekipi.

"Pokazujem im snimke Bayerna, odnosno Lewandowskog i Mullera. Želim da vide kako se oni pozicioniraju u napadima i u roku nekoliko sekundi se nađu u šansi za gol. To je ključno da bi jedan napadač uspio, da ima taj osjećaj za pogodak".

Top Komentari

BosnianKingdom
Zaboravili ste napisati da ima i 7 asistencija
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi