Bivši omladinac Čelika došao je u Crikvenicu, kojoj će pokušati pomoći da uđe u 2.HNL

Mašić i Muslić karijeru nastavljaju u Hrvatskoj

Dvojica bivših omladinaca Čelika pojačali Crikvenicu

Dino Kurbegović

Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja raskinuo je ugovore s nekoliko igrača u ovom prelaznom roku, jedan od takvih koji je imao ugovor do ljeta, ali je sporazumno raskinuo ugovor s klubom je i napadač Amir Mašić.


Ovaj 23-godišnji napadač svoju karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a kao najbolji strijelac omladinske lige prešao je u češku Jihlavu. Pored ovog kluba nastupao je još za Tatran Prešov, a krajem 2019. godine došao je u Kakanj, te potpisao za Mladost.

Mašić je u prvom dijelu sezone upisao sedam nastupa za tim iz Kaknja, ali se nije upisivao u listu strijelaca. Novi klub ovog napadača bit će Crikvenica, prvoplasirani tim 3. HNL grupa Zapad. Mašić dolazi kao pojačanje u napadu u ekipu koja naredne sezone želi igrati u 2.HNL.

Osim Mašića, Crikvenica je dovela i 19-godišnjeg stopera iz NK Čelik, Amera Muslića. Ovaj defanzivac počeo je pripreme sa Zeničanima, ali se ipak odlučio prihvatiti ponudu Crikvenice, te će za ovaj klub nastupati u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.