Čelik golovima Kolića i Popovića bolji od Orašja
Kolić je danas bio neuhvatljiv za odbranu Orašja, te je još jednom pokazao da nije slučajno prvi strijelac Kantonalne lige ZDK, te da ima mnogo prostora za napredak u narednom periodu

Prijateljska utakmica na Bilinom polju

Čelik golovima Kolića i Popovića bolji od Orašja

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Orašja danas su na Bilinom polju u Zenici odigrali prijateljski meč, koji je na kraju okončan zasluženom pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Bio je ovo duel Zeničana koji su prvoplasirani u Kantonalnoj ligi ZDK, te ekipe Orašje, koja se nakon prvog dijela sezone nalazi na 12 poziciji u 1.ligi FBiH.

Vrijedi istaći da je trener Orašja, Dario Damjanović inače bivši igrač Čelika, te je na Bilinom polju ostavio lijep utisak.

Domaći trener Pavle Skočibušić u ovaj duel je ušao bez nekolicine standardnih igrača poput Čička, Salčinovića, Muslića i Šabića, dok su gosti u Zenicu doputovali sa 23 igrača i svi su dobili šansu za igru.

Mnogo dešavanja na terenu nije bilo do 30. minute, kada je Kolić na ubačaj Salijevića sjajno iz voleja pogodio desnu stativu. U narednom napadu, Salijević je zakasnio nakon ubacivanja iz kornera i propala je još jedna šansa za vodstvo Čelika. Zeničani do gola stižu ipak u 36.minuti sjajno je s desne strane ubacio Piljug, a Kolić iz drugog pokušaja iz voleja zakucava loptu u mrežu Orašja za vodstvo domaćina 1:0.

Vodstvo Čelika nije dugo trajalo jer su gosti u 38.minuti stigli do izjednačenja. Blagojević je prevario dvojicu igrača u zadnjoj liniji Čelika, te lijepim udarcem s oko 17 metara u donji desni ugao postigao gol za izjednačenje 1:1. To je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu dosta izmjena posebno u gostujućem timu, koji je na klupi imao čak 12 rezervnih nogometaša. Rezervista Durmiš u 50.minuti imao je dobru šansu za gol, ali se malo prepao ispred golmana Orašja, te šutirao iznad gola. U 75.minuti velika šansa za Orašje, Dedić je obišao golmana Sejmena, te je šutirao na prazan gol, ali danas sjajni Smajić izbacuje s gol linije. U finišu utakmice rezervista Aidin Mahmutović vara golmana Orašja, šutira prema golu, ali jedan igrač Orašja loptu igra rukom, te glavni sudija zasluženo pokazuje na bijelu tačku. Siguran s bijele tačke bio je Gabrijel Popović za 2:1. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te su Zeničani u prvoj pripremnoj utakmici upisali i prvi trijumf, s druge strane nakon dvije pobjede, Orašje je danas upisalo i prvi poraz u pripremnim mečevima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik:Sejmen, Duraković, Smajić, Popović, Šehić, Ibraković, Piljug, Kovač, Salijević, Salkić i Kolić. Još su igrali: Šišić, Mahmutović, Horić i Durmiš. Trener: Pavle Skočibušić.

Orašje: Bećirović, Smajlović, Šarkanović, Mendeš, Benković, Kobaš, Malulić, Blagojević, Softić, Filipović i Halilović. Još su igrali:Kojić, Mikulić, Marošević, Brčkalić, Trifković, Mirković, Prgić, Nikić, Živković i Dedić. Trener: Dario Damjanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Čudo je Fudo dozvolio da se igra na Bilinom polju?
2 2
Harox7
Labudovi sa Save :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti