Čelik golovima Čička i Mahmutovića do pobjede nad Bosnom
Zeničani su nakon Orašja danas savladali i Bosnu iz Visokog u prijateljskom meču

Prijateljski meč u Visokom

Čelik golovima Čička i Mahmutovića do pobjede nad Bosnom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Visokom odigrali još jedan prijateljski meč. Protivnik crno-crvenima je bila ekipa Bosne, a konačni rezultat bio je 0:3 za Zeničane.

Nakon što su u srijedu na Bilinom polju pobijedili Orašje 2:1, danas su crno-crveni u Visokom igrali i prijateljski meč s Bosnom, koja se takmiči u rangu iznad nego što je tim iz Zenice.

Da su Zeničani odlično spremni i uigrani, iako im prvenstvo počinje tek za mjesec dana demonstrirali su danas u Visokom protiv domaće Bosne, koja nije imala odgovor na sjajnu igru Čelika. Tim iz Zenice u prvom poluvremenu imao je nekoliko sjajnih šansi, ali nisu uspjeli da postignu gol, kao ni domaći tim, tako da je prvi dio okončan bez golova 0:0.

U drugom poluvremenu sjajna predstava gostiju, mladi Davud Čičak u 50.minuti pogađa za 0:1. Samo dvije minute kasnije isti igrač još jednom bježi odbrani domaćina i postiže svoj drugi gol i vodstvo Čelika 0:2. Nastavili su se napadi gostiju, a rezervista Mahmutović u 78.minuti postiže gol za 0:3, što je bio i konačni rezultat utakmice u Visokom.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik je u ovoj utakmici nastupio u sljedećem sastavu: Sejmen, Šabić, Smajić, Šehić, Popović, Salkić, Kovač, Piljug, Ibraković, Čičak i Kolić. U drugom poluvremenu ušli su: Mahmutović, Smriko, Kadrić, Horić, Šišić i Durmiš.

Zeničani će do početka sezone u Kantonalnoj ligi ZDK odigrati još tri pripremne utakmice, a nema sumnje da će crno-crveni na proljeće biti mnogo jači nego jesenas, posebno u zadnjoj liniji, gdje se već osjeti veliki napredak i čvrstina dolaskom Dženana Smajića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerL
Ova ekipa Čelika bi mogla komotno biti favorit i u drugoj ligi centar.Koliko znaci kad je ekipa zajedno jedan odredjeni period.Uigranost i fizicka sprema mjesec dana prije pocetka lige ZDK je zadivljujuca.Jos kad se doda tome kako menadjment ovog kluba radi, ne sumnjam ni malo da ce Zenicani imati strasan klub za 4-5 godina.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi