Tako je bilo

Igrao za Zmajeve, nije imao automobil, nakon treninga autobusom se vraćao kući

Adnan Beganović

Malo je danas u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrača kakav je svojevremeno bio Omer Joldić. Svaku utakmicu, nije bilo važno za koga i protiv koga igra, davao je svoj maksimum, a to su znali prepoznati i navijači.

Bio je ljubimac "Fukara" i Manijaka", a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je upisao više od 20 nastupa za A reprezentaciju.

No, da su u ne tako davnoj prošlosti i danas, stvari mnogo drugačije i o fudbalu, može se najbolje vidjeti iz Joldićeve izjave u kojoj se "vratio" na ta stara vremena kada je nastupao za Bosnu i Hercegovinu.

"Igrao sam kod selektora Faruka Hadžibegića, bile su kvalifikacije za EP 2000. godine. Imao sam sreću da sam igrao u društvu Konjića, Barbareza, Hibića, Varešanovića i da ne nabrajam dalje. Bila je srijeda, igramo protiv Češke koja je prošla kvalifikacije bez poraza", sjeća se Joldić, pa dodaje:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Srijeda je, utakmica u Teplicama, četvrtak povratak za Bosnu. U petak završavam trening sa Slobodom i na autobuskom stajalištu na stadionu Tušanj čekam autobus za Srebrenik. Znači igrao

sam za A reprezentaciju, a nisam imao automobila. Vozario sam svaki dan 36 kilometara u jednom, 36 u drugom pravcu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.