Član Željine zlatne generacije u 21. godini rekao 'zbogom' nogometu: Atletico? Naježim se svaki put
Aldin Šehić (četvrti s desna) u duelu sa Atleticom na Grbavici

Okrenuo je novu stranicu u svom životu, što je potvrdio u ispovijesti za SportSport.ba

Član Željine zlatne generacije u 21. godini rekao 'zbogom' nogometu: Atletico? Naježim se svaki put · Intervju

S. Mlaćo
Na Grbavici će sigurno dugo pamtiti zlatnu juniorsku generaciju koja je preko Ludogoretsa, te Lokomotive stigla do duela sa velikim Atletico Madridom u okviru Omladinske Lige prvaka.

Generacija koju je sa klupe predvodio uvijek temperamentni Omer Joldić blistala je iz utakmice u utakmicu, a onda je veliki Atletico stigao na Grbavicu. Tribine Željinog doma bile su kao u seniorskom derbiju Željezničara i Sarajeva, svi su došli da podrže plave dječake i prirede im atmosferu koju će sigurno pamtiti za cijeli život.

Poveli su Plavi 1:0, no nade Atletica su rutinski riješile pitanje pobjednika i na kraju slavile 3:1. Željezničar je tada nastupao u sastavu: Dujmović, E. Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Zilić, A. Šehić, Dacić, Mujagić, Žerić i Hajdarević.

Kada pogledamo danas, nakon nepune tri godine od susreta ove zlatne generacije, mnogi iz početne postave nisu ostvarili ono što se od njih očekivalo. Tek Anel Šabanadžović je napravio inostrani transfer, odlazak u grčki AEK, ali uz skromnu minutažu. Haris Hajdarević i Eldar Šehić i dalje su članovi Željezničara, golman Filip Dujmović se sjajno snašao u Spartaku iz Subotice i stigao i do mlade reprezentacije naše zemlje. Semir Dacić je nedavno raskinuo ugovor sa Novim Pazarom, a Žerić, Mujagić, Zilić, Beširević i Velić su u Prvoj ligi FBiH.

Prava enigmna definitivno je Aldin Šehić. Ovaj desni bek nakon veoma dobrih nastupa u junorima, nije dobio šansu u seniorskoj momčadi, tek 57 minuta upisao je u duelu kvalifikacija za Evropsku lige između Apollon Limassola i Željezničaru u revanšu kada je Apollon slavio 3:1.

Šehić je nakon toga 'nestao', a za SportSport.ba uz posebno sjećanje na saigrače i duele omladinske Lige prvaka za juniore priznaje da se oprostio od nogometa. Tek mu je 21 godina, a do sada nije izlazio u javnost.

“Od nogometa sam se oprostio zbog problema sa zdravljem. Nisam igrao poslije juniora, te sam vidio da više ni psihički ne mogu“, priča Šehić.

Brzo je vratio sjećanje na tri velike utakmice. Kao da si igrane sinoć, pa ih rezimiramo.

“Kako se neću sjećati...Naježim se svaki put, ne samo na duel sa Atleticom, nego i Ludogorets te Lokomotivu. Ponosan sam na sebe i čitav kolektiv“.

Brojni menadžeri, skauti, poznati treneri tada su 'opkolili' Grbavicu. Mnoge Željine nade vidjeli su kao 'zlatne koke', a sam Šehić priznaje da je kao i svaki saigrač maštao o velikoj karijeri.

“Naravno, od početka treniranja sam vjerovao u to. Nakon Atletica apetiti su bili još veći, ali...“.

Odlučio je okrenuti novu stranicu u životu.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

“Što se tiče nogometa, to je bilo to. Planiram sada upisati fakultet“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Aldin Šehić.

Šehić je u svih pet mečeva omladinske Lige prvaka bio nezamjenjiv, a jedan dio karijere proveo je i na posudbi u Igmanu iz Konjica. Ponikao je u Radniku iz Hadžića iz kojeg je 2013.godine stigao u Željezničar. Sa seniorskim timom potpisao je ugovor na tri godine, ali sve je ostalo samo na papiru. Šehićev primjer samo je potvrda da je za sve nogometaše najteže razdoblje prelazak iz omladinskog u seniorski nogomet. Stepenica je zaista velika, a za mnoge bude i nepremostiva prepreka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Momak cuvaj zdravlje **** fudbal.
14 0
19211921
Mnogo srece u zivotu!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi