Prva liga FBiH

Domaći trijumfi Goražda i Igmana na startu proljetnog dijela prvenstva

Haris Zilić

U 16. kolu Prve lige FBiH, domaće trijumfe su upisali fudbaleri Goražda i Igmana.

Goražde je na domaćem terenu savladalo Bratstvo sa 2:0, dok je Igman sa 3:0 bio bolji od Slavena.

Na duelu u Goraždu nije bilo većih prilika do 35. minute. U tom periodu domaći su zaigrali bolje, imali su nekoliko dobrih akcija, poluprilika, a sve je to krunisao Tatar poogotkom iz penala za 1:0 u 40. minuti. Pet minuta kasnije Jazvin je ponovo zatresao mrežu gostiju za 2:0.

U nastavku, domaći su zaprijetili u par navrata, ali ostalo je 2:0, čime su momci sa Drine proljetni dio otvorili sigurnim trijumfom.

U Konjicu je bilo uzbuđenja od samog početka utakmice. Igrala se 15. minuta kada je Zajko Zeba majstorski pogodio iz slobodnjaka za vodstvo Igmana od 1:0. To je bio i prvi pogodak u proljetnom dijelu sezone u Prvoj ligi FBiH.

Nakon gola nekoliko solidnih akcija na obje strane. Imali su domaći još par poluprilika, ali na odmor se otišlo sa minimalnih 1:0 za tim iz Konjica

U nastavku slična igra na terenu, a Igman dolazi do drugog gola u 83. minuti, strijelac je bio Čubara, da bi konačnih 3:0 postavio Zukić u 90. minuti meča.

GORAŽDE - BRATSTVO 2:0 (Tatar 40'(p), Jazvin 45')

FK Goražde: Karačić, Dučić, Jazvin, Tatar, Mujić, Blagojević, Velić, Danilović, Islamagić, Đoković, Mihajlović.

NK Bratstvo: Ćeman, Delić, Jaganjac, Aletić, Devedžić, Sejdić, Goralija, Hasikić, Zarić, Poturalić, Mujčić.

IGMAN KONJIC - SLAVEN 3:0 (Zeba 15', Čubara 83', Zukić 90')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Kutić, Hreljić, Bešagić, Kašić, Mandžuka, Zeba, Šehić, Osmanović, Ćubara, Hebibović, Zukić.

NK Slaven: Brezičanin, Kovčić, Trumić, Hodžić, Ahmetović, Salihović, Krajišnik, Tursunović, Kavazović, Husić, Šemić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.