"Sigurno ćemo igrati drugi dio sezone, šansu će dobiti mladi igrači, imamo i pojačanja"

Teška situacija za Slaven

"Sigurno ćemo igrati drugi dio sezone, šansu će dobiti mladi igrači, imamo i pojačanja"

S. Mlaćo

Mnogo je nepoznaznica vezanih za federalnog prvoligaša NK Slaven iz Živinica ove zime.

Došlo je do velikih problema u igračkom kadru, tačnije, veći broj igrača je napustio klub, no Slaven će ipak takmičiti u nastavku sezone.

Potvrdio je to za SportSport.ba šef struke Mirza Salihović.

"Mi smo u pogonu od 27. januara, iako je dosta igrača otišlo, ponajviše iskusnijih. Sada imamo 25 igrača u prvom timu, većinom su mladi 18-19 godina, izuzev golmana Brezičanina, a doveli smo Eldina Trumića iz Budućnosti. Pregovaramo sa još par igrača, to su iskusniji igrači, pa vidjet ćemo. Cilj je da se takmičimo, teško da ćemo moći izboriti opstanak, a naredne sezone bi se pravila priča da se odmah vratimo u Prvu ligu FBiH", kazao je Salihović.

U Slaven je stigao na posudbu mladi Kavazović iz FK Sloboda, Eldin Trumić će sigurno biti veliko pojačanje, a potraga je za napadačem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prema dostupnim informacijama, Slaven je dobio samo privremenu Upravu, a cilj je konsolidacija u svakom pogledu. Spominje se u skorijoj budućnosti i saradnja sa vlasnikom FK Tuzla City Azmirom Husićem.

Slaven je prvi dio sezone okončao na posljednjem mjestu sa samo sedam osvojenih bodova, a drugi dio sezone će otvoriti naredne subote gostovanjem kod Igmana iz Konjica koji također iza sebe ima razočaravajuću polusezonu.

Top Komentari

rufas
Gasi klub kad vidiš ko je trener....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi