Zrinjski pobijedio Sarajevo

"Jutros smo brojali ranjene"

A. Čaušević

Da se okonča nevjerovatni niz Sarajeva bez poraza pobrinuo se Zrinjski. 

Plemići su se na Koševu postavili hrabro i otvoreno od prve minute, a na kraju je stigao i puni plijen zahvaljujući golu Dragana Juranovića.

Izabranici Sergeja Jakirovića neće imati dugo vremena za predah pošto ih u srijedu čeka isti protivnik u Kupu BiH.

"Ponosni smo. Pogotovo kada sam jutros pročitao da nisu izgubili 462 dana. To je veliki kompliment za Sarajevo. Svi mi koji smo u sportu znamo koliko to znači. Kao što sam govorio, bio je veliki motiv, izazov, da uhvatimo pozicije koje nas zanimaju. Vidimo da se sve zakompliciralo, sada se i Tuzla City uključila u borbu", rekao je Jakirović za klupsku televiziju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Cilj je bio odbraniti se, to je jasno. Ostati u nekom sistemu 4-4-1. Dečki su se potrošili, jutros smo brojali ranjene, ali oporaviće se. Trenirali smo za to i bićemo spremni za Kup", dodao je Jakirović.

Trenera Zrinjskog svakako najviše može brinuti povreda Slobodana Jakovljevića koji zbog udarca u glavu napustio igru u sudijskoj nadoknadi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.