Nije prvi put da Sarajevu i Željezničaru isti dan bude "crni dan"

Ljuti rivali

Nije prvi put da Sarajevu i Željezničaru isti dan bude "crni dan"

A. Čaušević

FK Sarajevo i FK Željezničar su najveći bh. klubovi, između njih vlada višedecenijsko rivalstvo, sigurno najveće u našoj državi. 

Situacija da oba sarajevska kluba u Premijer ligi BiH nisu česta pojava. Posljednji put se to desilo jučer.

Bordo tim je doživio prvi ovosezonski poraz. Puni plijen s Koševa je odnio Zrinjski koji je slavio sa zasluženih 0:1. Željezničar je gostovao Tuzla Cityju te izgubio bez postignutog gola, domaći su bili bolji s 2:0.

Bilo je još nekoliko dana u novijoj historiji Premijer lige da Sarajevo i Željezničar "tuguju" isti dan. Ranije se to desilo 28. oktobra 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za sarajevske velikane su bili fatalani današnji drugoligaši. Sarajevo je izgubilo kod GOŠK-a, a Željezničar je bio domaćin Zvijezdi 09. Upisani su porazi s 1:0.

I 12. septembar 2012. je bio fatalan Bordo i Plavim momcima. Željezničar se loše proveo na Pecari. Široki je dobio s 4:1, dok je Sarajevo pred 7.000 svojih navijača poraženo od Borca s 0:1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi