Bodovna zaliha je garancija mira, ali trebaju li se paliti alarmi u FK Sarajevo?

Protiv Zrinjskog upisan prvi poraz

Bodovna zaliha je garancija mira, ali trebaju li se paliti alarmi u FK Sarajevo? · Komentar

Admin Čaušević

Sarajevo je u prva dva meča proljetnog dijela sezone osvojilo jedan bod. Upisan je i prvi poraz, a za 180 minuta nije postignut gol.

Zahvaljujući velikoj bodovnoj prednosti Sarajevo može sebi priuštiti i poneki neuspjeh, međutim ukoliko "kiksevi" postanu navika, onda slijede i problemi.

Poraz nakon 462 dana u svim takmičenjima pokazao je da Bordo tim ima slabih tačaka, posebno nakon odlaska dvojice najboljih igrača Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara.

Sarajevo i dalje suvereno drži prvo mjesto, ima odličnih osam bodova prednosti, ali se postavlja pitanje da li će konstantnim odlascima ključnih pojedinaca napravljen toliko željeni iskorak u Evropi?

Zahvaljujući dobrim rezultatima proteklih sezona Bordo tim se izborio za status nositelja u kvalifikacijama za Ligu prvaka, tako će vjerovatno biti i ovog ljeta ukoliko postane prvak BiH, i eventualni nastupi u Konferencijskoj ligi bi donijeli status nositelja i lakši put do historijske grupne faze.

Međutim, u svemu tome treba i gledati drugu stranu medalje. Je li korisno zadržavati igrača u klubu protiv njegove volje ozbirom da praktično svaki igrač iz Premijer lige nakon dobrih izdanja teži ka inostranom transferu. Klubovi se znaju često naći u mat poziciji pa su primorani na prodaju. Upravo iz tog razloga, produženje ugovora sa Hrvojem Miličevićem je podjednako dovođenju velikog pojačanja.

Sigurnih +8 u odnosu na pratitelje je garancija mira i više nego dovoljna podloga za osvajanje treće titule u niz. Ipak, dvije pobjede u posljednjih šest ligaških duela pozivaju na oprez, a svaki naredni kiks i na paljenje alarma.

"Moramo tražiti nešto novo", poslije poraza je rekao Vinko Marinović koji je, istina, protiv Zrinjskog imao i određenih kadrovskih problema, ali koga nema bez njega se može i mora, posebice ukoliko je to slučaj sa šampionskim timom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U proteklim sezonama Bordo tim je nakon poraza znao pravovremeno reagovati, priliku za pravi odgovor i revanš Zrinjskom će imati u srijedu kada se igra utakmica Kupa, također na stadionu Asim Ferhatović Hase. Sljedeće kolo donosi gostovanje Širokom Brijegu na Pecari.

Dvije utakmice protiv timova iz Hercegovine mogle bi biti pravi pokazatelj kvaliteta ove ekipe Sarajeva. S pobjedama bi se trasirao put ka novoj dupoj kruni, a porazima bi se definitivno upalili alarmi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Kome se ne gleda i ne prati domaća liga, šaltajte se na Barselonine, Realove i Nam City stranice. Pametuju o infrastrukturi, kvalitetu i patriotizmu ljudi koji piju Jana vodu, ljetuju po Makarskoj i koriste Mtel i Eronet operatere. Hajde voz. Volim te Bosno, kakva god da si- moja si!
22 1
BordoBijeli
Rahmanovic,Tatar,Ahmetovic i Fanimo su nam 95% ekipe i oni svakako fale.Ali polako samo,Vinko je pravi strucnjak,poslozit ce on kockice samo polako.Samo ih izbacite u kupu i dobijte na Pecari i obe ove utakmice i sve vam je oprosteno.IGRAJ BORDO BIJELI!!
20 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi