Foto - EPA

Ugledni stručnjak tvrdi

Capello smatra da se Ronaldo prepao udarca: Neoprostiva greška!

Midhat Šljivak

Ugledni italijanski stručnjak Fabio Capello smatra da se Cristiano Ronaldo prepao u živom zidu i da je zbog toga okrenuo leđa pri slobodnom udarcu kojeg je Sergio Oliveira pretvorio u drugi gol Porta u Torinu.

Portugalski velikan je poražen od Juventusa sa 3:2 nakon produžetka, ali je zbog dva gola u gostima prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Mnogi kao razlog poraza vide lošu igru Cristiana Ronalda koji je izrevoltirao sve poklonom Oliveiri jer je doslovno pobjegao iz živog zida.

Capello je u analizi meča za Sky Sport Italia bio veoma oštar prema igračima Juventusa.

"Prvi gol je poklon, a drugi apsolutna nebriga. Ovakvi golovi se ne mogu primiti", rekao je Capello i dodao je:

"Demiral je bio previše naivan. Ne možeš u onakvoj situaciji presjecati loptu, ali ono što je još gore je Ronaldov skok i okretanje leđa u živom zidu. Ko god da je u zidu ne smije se plašiti da ga lopta pogodi. To je neoprostiva greška i za nju nema izgovora", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo je uzrok poraza i za brojne navijače Juventusa i mnogi nikako nisu zadovoljni njegovom utakmicom protiv Porta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.