Veliko rivalstvo

Vrijeme kad u fudbalu nije bilo glumaca: Tukli bi se svaki put kad se sretnu, nikad ne bi ni pisnuli

Admin Čaušević

Mnogi su složni da je u modernom fudbalu dosta simulatora i staklenih igrača koji olako padaju nakon duela te pokušavaju da iznude i isceniraju faul što prije dvije ili tri decenije definitivno nije bio slučaj.

Edgar Davids i Matias Almeyda su u prelazu s prošlog na trenutni milenija bili među najboljim veznjacima svijeta.

Nizozemac i Argentinac su vodili mnoge bitke na terenu, ali između njih je vladalo ogromno poštovanje. Jedan drugog bi redovno udarili, međutim nikad nije bilo žaljenja i prigovaranja.

Bilo je to iz perioda kada je Davids nosio dres Juventusa, a Almeyda je nastapo za italijanske klubove Parmu, Lazio i Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On bi mene uduario. Ustao bih da ništa ne kažem. Ja bih poslije toga njega udardio, a on bi ustao da ništa ne kaže. To je protivnik koji mi se najviše sviđao", ispričao je Almeyda od Davidsu.

Pamti se i njihov duel sa Svjetskog prvenstva 1998. godine kada su Davids i Almeyda vodili veliku bitku na centru igrališta. Na kraju su se radovale Lale i to zahvaljujući magiji Dennisa Bergampa iz 90. minute.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.