Legendarni nizozemski fudbaler novi trener portugalskog trećeligaša
FOTO - EPA

Legendarni nizozemski fudbaler novi trener portugalskog trećeligaša

A. Beganović

Nekada sjajni nizozemski fudbaler, Edgar Davids, imenovan je za novog šefa stručnog štaba portugalskog trećeligaša Olhanensea.

Čovjek iza kojeg je fenomenalna igračka karijera i koji je najdublji trag ostavio u Ajaxu i Juventusu, pokušava se ostvariti i kao trener.

Sredinom prošle godine imenovan je za člana stručnog štaba nizozemskog drugoligaša Telstara, a kako pišu portugalski mediji, danas je prihvatio ponudu tamošnjeg trećeligaša Olhanesea.

Davids bi danas trebao i zvanično biti predstavljen kao novi šef struke pomenutog kluba, a da li će uspjeti i u trenerskim vodama ostaviti trag kao u igračkim, pokazat će vrijeme.

Podsjetimo, kao fudbaler sa Ajaxom je osvojio Ligu prvaka, a sa Juventusom je osvojio tri naslova prvaka Italije.

Top Komentari

Zeleni_zub
Edgar Davids može krenuti iz treće lige da gradi karijeru kao trener, ali naš Barba može samo od reprezentacije i nikako drugačije
5 3
GuiliDamou
Treba ga za selektora holandije gurnut!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije