Najbolji "bad boys" tim svih vremena: Kriterij - broj crvenih kartona

168 isključenja na jednom mjestu

Najbolji "bad boys" tim svih vremena: Kriterij - broj crvenih kartona

Transfermarkt je skupio sve ključne podatke i predstavio zanimljivu "najbolju jedanaestorku".

Pomenuti portal je "detektovao" najbolje igrače sa najviše crvenih kartona na svim pozicijama na terenu, a tim sačinjen od njih može se pohvaliti sa ukupno 168 isključenja.

Na golu "bad boys" tima je nekadašnji njemački čuvar mreže Jens Lehmann koji je tokom karijere uspio zaraditi sedam crvenih kartona.

Slijedi dvojac ispred Lehmanna koji ne krije nikakvo iznenađenje. To su Sergio Ramos i Pepe. Rekorder Ramos je do sada skupio 26 isključenja, dok je Pepe na "samo" 12.

Ramos, čovjek sa najviše isključenja u historiji LaLige i Lige prvaka, je svoj posljednji crveni karton zaradio u februaru, u porazu svog Real Madria od Manchester Cityja u Ligi prvaka.

Zadnju liniju ovog tima kompletiraju Patrice Evra i Marco Materazzi.

Ispred je svoje mjesto našao Zinedine Zidane koji je svoj "oproštajni", 14. crveni karton u karijeri zaradio kada je glavom u prsa udario upravo Marca Materazzija u finalu Svjetskog prvenstva 2006.

U veznom redu su i dvije legende Rome, Daniele De Rossi i Francesco Totti. Njih dvojica su ukupno uspjela tokom karijera skupiti 31 isključenje.

Vezni red kompletira Edgar Davids, uvijek ratoborni Holanđanin je tokom svoje karijere isključen 25 puta. Uspio je zaraditi i tri crvena kartona u ulozi trenera-igrača, tokom svog borvaka u Barnetu.

U napadu su Zlatan Ibrahimović i Mario Balotelli. Napadači kojima talenat nikada nije nedostajao, ali zbog koji su treneri uvijek strahovali - zbog isključenja "u zraku".

[twitter]https://twitter.com/historyintwits/status/1166017551270404102[/twitter]

Zlatan i Mario su isključivani po 13 puta.

Zanimljivo, Balotelli je zbog činjenice da nije dobio tri (i više) crvena kartona tokom svoje jedine sezone u dresu Liverpoola dobio bonus u iznosu od milion funti.

Image: TransferMarktra

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi