Minimalna pobjeda domaćeg tima

Mladost se ispromašivala, ali ipak savladala Krupu

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Mladost je u 22. kolu Premijer lige BiH savladala Krupu sa 1:0 i došla je do veoma bitnih bodova u borbi za ostanak u društvu najboljih bh. ekipa.

Otvoreno su oba tima ušla u ovaj meč. Hiroš nakon tri minute prijeti Kolaku koji brani, a na drugoj strani Jelić šutira u Velića.

Nedim Hadžić u 16. minuti propušta veliku šansu. Pogrešku odbrane Krupe ne koristi napadač domaćih i iz izgledne pozicije šutira preko gola.

Hadžić pet minuta kasnije ima novu šansu. Ovog puta je previše sebičan i nije želio dodati loptu usamljenom Dediću, koji u nastavku akcije dolazi do lopte i šutira pored gola.

Mladost do zasluženog vodstva stiže u 24. minuti. Amer Hiroš je napravio sve sam, šutirao je, a lopta od Makitana odlazi u mrežu za prednost od 1:0.

Domaći sastav je i nakon gola bio bolji. Međutim, do kraja prvog dijela nismo vidjeli prave šanse i na odmor se otišlo vodstvom Mladosti od 1:0.

I nastavak meča donosi otvorenu igru sa obje strane. Kolak u 49. minuti skida šuta Alića, a četiri minuta kasnije Krupa je pred golom Mladosti, ali napadači gostiju kasne na ubačaj.

Novi veliki promašaj Nedim Hadžić ima u 55. minuti. Dedić ga je sjajno uposlio, mladi napadač je oči u oči sa Kolakom, ali šutira pored gola. Realizacija je očigledno ogroman problem za Hadžića.

Dedić je bio veoma raspoložen za igru. Kreirao je potom šanse za Hiroša i Dejanovića, ali Kolak je bio najzaslužniji što prednost Mladosti nije bila veća.

Tek u 72. minuti Krupa dolazi do nove šanse pred golom Mladosti. Udarac Eraka je međutim lagan plijen za Velića.

Golman gostiju Kolak je zaslužan što Krupa nije doživjela pravu katastrofu u Doboj Kaknju. U 81. minuti skida novi zicer Hadžiću, da bi u nastavku akcije odbranio udarac i Ćerimagića.

Do kraja je ostalo 1:0, pa je Mladost stigla do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Mladost - Krupa 1:0

FK Mladost: Velić, Alić, Šabanović, Sadiku, Hadžić, Hiroš, Dedić, Dejanović, Mahmić, Jusić, Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa: Kolak, Karišik, Makitan, Rakić, Jović, Palić, Muminović, Galić, Ćivić, Vukmanović, Mandić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.