Uzbudljivi dueli u Prvoj ligi FBiH

Ludnica u Orašju uz festival penala i crvenih kartona, Rudar poražen u Konjicu

Haris Zilić

U 18. kolu Prve lige FBiH zanimljivi mečevi odigrani su u Konjicu i Orašju.

Igman je u Konjicu dočekao Rudar iz Kaknja.

Utakmica je počela borbeno s obje strane. Bilo je lijepih akcija, nekoliko solidnih šansi, a domaći su se radovali u 37. minuti. Zukić je pogodio za 1:0 na asistenciju Zebe.

U nastavku slična igra kao u prvom poluvremenu. Domaći su imali više loptu u svom posjedu, ozbiljnije prilike, ali ostalo je do kraja 1:0.

Duel u Orašju je počeo sa dosta uzbuđenja, a već u drugoj minuti domaćini ostaju sa igračem manje nakon isključenja kapitena Prgića.

U 21. minuti novi problem za Orašje. Isključenje je dobio Marošević i Labudovi su meč nastavili sa devet fudbalera.

Igračku prednost na terenu gosti koriste u 35. minuti kada Hasanbegović pogađa za 0:1. Pet minuta kasnije, Orašje poravnava sa dva igrača manje. Iz penala je pogodio Dedić za 1:1.

U drugom poluvremenu nova uzbuđenja i ludnica u Orašju, a domaći sa dva igrača manje prijete preko Galina u 67. minuti, ostalo je 1:1. U 81. minuti dosuđen je penal za goste i veliki protesti domaćih fudbalera, na kraju je odluka poništena. Sudija Ljevo na asistenciju pomoćnika svirao prethodni ofsajd.

Ipak u 89. minuti penal za goste, a siguran realizator za konačnih 1:2 bio je Husić. Dodajmo ovome da su domaći u 92. minuti dobili još jedan crveni karton i meč završili sa osam fudbalera.

IGMAN KONJIC - RUDAR KAKANJ 1:0 (Zukić 37')

FK Igman: Pajaziti, Hreljić, Bešagić, Bibić, Mandžuka, Zeba, Osmanović, Ćubara, Kovač, Hebibović, Zukić.

FK Rudar Kakanj: Bekan, Bešić, Goralija, Hrelja, Kobilica, Bečak, Imamović, Sivac, Musić, Gačan, Džafić.

ORAŠJE - BUDUĆNOST 1:2 (Dedić 40' (p)/ Hasanbegović 35', Husić 89' (p))

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Orašje: Đulčić, Trifković, Dedić, Mikić, Živković, Marošević, Galin, Mijoković, Smajlović, Prgić, Kojić.

FK Budućnost: Karajbić, Sulejmanović, Mustafić, Islamović, Mahmutović, Begović, Džinić, Šišić, Hasanbegović, Numanović, Mujarić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.