Posušje furiozno u Živinicama, Radnik iznenadio u Kaknju
FOTO: HŠK Posušje

Utakmice 17. kola Prve lige FBiH

Posušje furiozno u Živinicama, Radnik iznenadio u Kaknju

H. Zilić

Odigrana su još dva duela 17. kola Prve lige FBiH. Posušje je u Živinicama savladalo Slaven sa 0:4, dok je Radnik u Kaknju iznenadio Rudar i slavio sa 0:1.

U Živinicama, Posušaci su bili bolji rival tokom cijele utakmice, imali više šansi i na kraju zasluženo slavili te opravdali ulogu favorita.

Posušje do prednosti dolazi u 40. minuti preko Begića, a golu je prethodilo nekoliko dobrih akcija i prilika za goste. Početkom drugog poluvremena Posušaci su ubacili u brzinu više i za tri minute u 52. i 55. minuti golovima Bešlića poveli su sa 0:3 i tu je bilo završeno pitanje pobjednika u ovom duelu. Konačnih 0:4 postavlja Sedarušić golom u 90. minuti meča.

Duel u Kaknju između Rudara i Radnika, ponudio je zanimljiv fudbal, dosta borbe. Oba tima su imala nekoliko dobrih akcija. Domaći su imali par izglednijih šansi, ali gosti su ipak šokirali Rudar u 82. minuti, kada je Kazić pogodio za 0:1, a to će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice.

SLAVEN - POSUŠJE 0:4 (Begić 40', Bešlić 52', 55')

NK Slaven: Brezičanin, Kovčić, Selimović, Trumić, Ahmetović, Burić, Salihović, Tursunović, Kavazović, Husić, Šemić.

HŠK Posušje: Galić, Čolak, Barišić J., Buhač, Bešlić, Landeka, Begić, Serdarušić, Brekalo, Bošković, Barišić T.,

RUDAR KAKANJ - RADNIK HADŽIĆI 0:1 ( /Kazić 82')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar Kakanj: Bekan, Bešić, Goralija, Hrelja, Kobilica, Imamović, Sivac, Musić, Gačan, Džafić, Sadiković.

FK Radnik Hadžići: Mudželet, Ramić, Fejzić, Šljivar, Ramić, Konjhodžić, Jašarević, Vladavić, Japalak, Mešanović, Kotarević.

Top Komentari

Hamid
Rudar bi u Premijer ligu. .. E malo sutra
0 1
Deepy
Posusje ide u PL BiH.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi