Neobična situacija

Dvojica braće, jedan nastupa za BiH, drugi ponosan što je reprezentativac Austrije

Admin Čaušević

Svojevremeno su Jerome i Kevin Prince Boateng izazvali pažnju jer su braća igrali za različite reprezentacije. Jerome odabrao Njemačku, a Kevin Prince Ganu.

Nešto slično se dešava i sa braćom Kanurić. Golman Adnan (20) je U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine, a njegov brat Benjamin (18) član omladinskih selekcija Austrije.

Rezervni čuvar mreže Sarajeva je dobio pozive i Slobodan Starčevića za martovsko okupljanje i trebao bi braniti u kvalifikacionom meču protiv Crne Gore.

U međuvremenu, Benjamin je jako ponosan što nastupa za Austriju potvrdio je to i objavom na Instagramu koju je, istina, naknadno uredio.

"Ponosan sam što nosim ovaj dres", prvobitno je napisao mladi veznjak Rapida koji je ranije nastupao za kadetske i juniorske selekcije Austrije.

Braća Kanurić su rođeni u Linzu, prve fudbalske korake su napravile u LASK-u, bili su članovi i omladinskih pogona Salzburga.

Inače, Adnan je za razliku od Benjamina prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Prije dolaska u Sarajevo bio je član Sereda i U23 ekipe Stoke Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.