Aktuelni prvaci svijeta

Nerealna izjava stiže iz Pariza, Francuzi ne bi trebali ići na Svjetsko prvenstvo!

Admin Čaušević

Francuska je aktuleni prvak svijeta i lider kvalifikacione grupe D u kojoj se nalazi i Bosna i Hercegovina. 

Međutim, koliko god to nerealno zvučalo, postoji mogućnost da Francuzi bojkotuju takmičenje u Kataru.

Za nešto tako se zalaže Jean-Luc Mélenchon, predsjednički kandidat na izborima 2022. godine i lider ljevice.

"Ako bude bojkota, učestovat ću, ali nemam previše iluzija. Sramota je šta se uradilo u Kataru. Šest hiljada osoba je umrlo na gradilištima. Užasno je kako tretiraju ljude", rekao je Mélenchon.

"O tome trebaju raspravljati sportski savezi. Mislim da niti jedan Francuz nema šta tražiti u Kataru. Da, govorim vam da ne idete."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne možete igrati fudbal na ljudskim tijelima, ne možemo igirati fudbal s naslinim uskogrudim opskuristima poput onih tamo", dodao je Melenchon.

Koliko god se ovaj 70-godišnjak zalagao da Trikolori ne idu u Katar ukoliko se plasiraju na Mundijal, nešto takvo za sada predstavlja utopiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.