Kakvo obećanje je Deschamps dao francuskim novinarima u Plavom salonu na Grbavici?

Žurio na avion

Kakvo obećanje je Deschamps dao francuskim novinarima u Plavom salonu na Grbavici?

E. Čaušević

Press konferencija Francuske nakon utakmice protiv Bosne i Hercegovine nije trajala koliko se očekivalo.

Deschamps se u Plavom salonu stadiona Grbavica zadržao desetak minuta i u nekoliko navrata je ponovio da će odgovoriti na samo na dva ili tri pitanja jer žuri na avion.

Selektor Francuske je poručio da nije previše zadovoljan igrom svog tima, ali da na kraju nije loše što nakon tri odigrane utakmice imaju sedam osvojenih bodova.

"Ovo je važna pobjeda i sa sedam bodova iz tri utakmice možemo biti zadovoljni. U septembru ćemo imati komplikovan mjesec jer nas očekuju tri utakmice u samo šest dana protiv BiH, Ukrajine i Finske", poručio je Deschamps.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naravno, bilo je i riječi o Evropskom prvenstvu koje počinje za nešto više od dva mjeseca, a Deschamps je dao obećanje francuskim novinarima.

"Ovdje nam je bio najvažniji rezultat. BiH nije igrala isto kao protiv Finske i fokusirali su se na svoj gol. Bilo je teško jer je ovo već treća utakmica u osam dana i normalno je da su igrači umorni. Brine vas igra, ali mogu obećati da će Evropsko prvenstvo biti potpuno druga priča u odnosu na ove utakmice", rekao je selektor Trikolora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi