Završnica najmasovnijeg takmičenja

Zbog čega velikim rivalima Sarajeva odgovara da Bordo tim osvoji Kup Bosne i Hercegovine?

A. Beganović

Danas i sutra na rasporedu su prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Voljom žrijeba odlučeno je da u polufinalu snage odmjere Borac i Klis, te Sarajevo i Tuzla City.

Jasno je da Borac u dvomeč sa federalnim drugoligašem ulazi kao apsolutni favorit te da će se najvjerovatnije plasirati u finale, dok se mnogo više uzbuđenja očekuje u dvomeču Sarajeva i Tuzla Cityja.

Bordo ekipa je na dobrom putu da odbrani titulu prvaka BiH i može se reći da je već osigurala izlazak na evropsku scenu, dok Tuzla City po tom pitanju u prvenstvu za sigurnim izlaskom u Evropu devet kola prije kraja zaostaje šest bodova.

Upravo zbog toga se može očekivati da izabranici Husrefa Musemića daju svoj maksimum pa i više od toga u dvomeču sa Sarajevom, koje će igrom slučaja imati navijače u redovima svojih ljutih protivnika, odnosno u trenutno slabije plasiranim ekipama od njih na tabeli, a koje se bore za izlazak na evropsku scenu.

Prolazak Sarajeva u finale i osvajanje najmasovnijeg takmičenja značio bi i da će četvrtoplasirana ekipa u prvenstvu igrati evropske utakmice u narednoj sezoni, dok bi u slučaju da Kup osvoje Borac, Tuzla City ili Klis stvari mogle biti bitno drugačije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ukoliko bi Kup osvojili Borac ili Tuzla City, a prvenstvo okončali ispod 4. mjesta onda četvrtoplasirani ne bi išao u Evropu. U slučaju da Klis osvoji Kup, također bi samo tri prvoplasirane ekipe iz prvenstva stekle pravo nastupa u Evropi.

Zato je bez obzira na rivalitet, Željezničaru, Zrinjskom, Širokom Brijegu, Veležu, pa i Borcu u "interesu" da se Sarajevo domogne finala, a onda i osvoji Kup (svima osim Borcu koji će vjerovatno igrati finale).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.