Transfer Mbappea sve izgledniji

Zidane već mjesecima radi posao zbog kojeg bi mogao dobiti status "besmrtnika" u Real Madridu

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Kylian Mbappe odlučio da neće produžiti ugovor s PSG-om i da želio na ljeto da pređe u Real Madrid.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do ljeta 2022. godine i u nekoliko navrata odbio je ponude da produži saradnju.

Mnogi mediji u Španiji danas su objavili da je Mbappe odlučio da napusti PSG i da mu je cilj da već ovog ljeta potpiše za Real Madrid što je njegov san još iz djetinjstva.

Madridski AS objavio je danas da je u sve to "upetljan" i Zinedine Zidane koji je u ulozi agenta u ovom slučaju. AS piše da je Zidane već mjesecima u konstantnom kontaktu s Mbappeom i kako stvari stoje od ljeta ćemo ga gledati u dresu kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Real Madrid bi on bio sigurno ogromno pojačanje, a ukoliko PSG odluči da ga proda očekuje se da će inkasirati oko 150 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.