To mora da prestane

Rummenige sit "ratova" u Bayernu: Obratio se Flicku i Salihamidžiću

Edmir Škorić

Predsjednik UO Bayerna iz Minhena Karl-Heinz Rummenigge komentarisao je nesuglasice između Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flicka.

U proteklom periodu bilo je burno na relaciji sportski direkor - trener, što više nije nikakva tajna, a navodno će jedan od njih dvojice morati da napuste klub na kraju sezone. Vjeruje se da bi Flick svakako mogao preuzeti reprezentaciju Njemačke, a nekadašnji bh. reprezentativac ostat će na svojoj funkciji i narednih sezona.

"Ovom pitanju mora da dođe kraj. Nije potrebno da se stalno vodi diskusija o tome, posebno jer smo u posljednjoj dionici sezone i vodeći smo u Bundesligi sa sedam bodova prednosti, a još uvijek imamo priliku da prođemo dalje u Ligi prvaka bez obzira na 3:2 poraz od PSG-a u prvoj utakmici četvrtfinala", rekao je Rummenigge.

"Moramo biti usredotočeni na finiš sezone i na neke važnije stvari", dodao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno je sukob između Salihamidžića i Flicka počeo još na početku sezone nakon niza transfera. Većinu ih je realizirao Salihamidžić, a Flicku se nisu dopadali ti potezi. Kasnije su mediji saznali da je Flick želio da Jerome Boateng ostane, a klub je ipak potvrdio da će otići na kraju sezone.

Niz je stvari za koje Hasan i Flick nemaju jednaka mišljenja, a u jednom trenutku je trener Bavaraca verbalno vrijeđao sportskog direktora. Sve u svemu, sada je najvažnije za Bayern da se stvari smire, da se sezona što bolje odradi, a onda da se sjedne za stol i pokuša napraviti dogovor za još jači Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.