Ko ostaje u klubu? U Bayernu su već izabrali između Salihamidžića i Flicka

Obojica ostaju samo u jednom slučaju

Ko ostaje u klubu? U Bayernu su već izabrali između Salihamidžića i Flicka

E. Čaušević

Više nije tajna da Hansi Flick i Hasan Salihamidžić odavno nisu u dobrim odnosima i da će jedan od njih na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Bayern.

Flick je prije nekoliko mjeseci otvoreno govorio o tome da je nezadovoljan što se skoro nikako ne pita oko transfera i da tu glavnu riječ vodi Hasan Salihamidžić bez ikakvih konsultacija s njim.

Njihov sukob eskalirao je nakon meča protiv Lazija u Rimu kada su se posvađali u autobusu, a na kraju se Flick izvinjavao zbog riječi koje je uputio nekadašnjem bh. reprezentativcu.

Njemački mediji već neko vrijeme pišu o sukobu Flicka i Salihamidža i jasno poručuju da će neko od njih ovog ljeta morati napustiti Bayern ukoliko žele da klub funkcioniše kako treba.

Ugledni BILD danas je objavio da su čelnici Bayerna već donijeli odluku i da će podršku pružiti Salihamidžiću na kraju sezone što znači da će Flick otići ukoliko ne promijeni svoj stav.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedina opcija da obojica ostanu jeste da se Flick pomiri s činjenicom da se Salihamidžić pita za sve transfere, a kako stvari stoje to će se teško desiti.

Iako je Flick prošle sezone s Bayernom osvojio sve što je mogao čelnici kluba očito imaju više povjerenja u Salihamidžića kojeg smatraju da jednog od najzaslužnijih za ove uspjehe jer je on doveo prava pojačanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Pa nije lud jbt, cuj Hasan da dogovara transfere a trener nema prava rijeci, hebem ti ovo sve, pa Flick je poslije Hitzfelda najbolji Bayern trener...
7 1
K79
Očito da im je obojici prošlogodišnji uspjeh malo udario u glavu !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi