Novi kiks Manchester Cityja

Učitelj je i dalje bolji od učenika: Leeds s igračem manje pobijedio na Etihadu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja poraženi su danas na svom terenu protiv Leeds Uniteda (1:2) u meču 31. kola engleskog Premiershipa.

U prvom poluvremenu City je imao incijativu na sredini terena od samog početka, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Leedsa.

Prvu šansu City je imao tek u 39. minuti kada je pokušao Sterling, ali lopta odlazi pored stative. No, samo dvije minute kasnije vidjeli smo pogodak i to u mrežu Građana.

Igrači Leedsa odigrali su odličnu akciju, lopte dolazi do Dallasa koji sjajno šutira s vrha kaznenog prostora i pogađa za 1:0.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Leeds je ostao s igračem manje. Zbog preoštrog starta direktan crveni karton dobio je Cooper i ostavio je svoje saigrače na cjedilu u drugom dijelu.

Leeds se odlično branio u nastavku dok je City svim sredstvima krenuo u napad. Kada se očekivalo da bi gosti mogli da izdrže City je poravnao na 1:1.

Bernardo Silva je bio asistent, a mrežu Leedsa trese Torres. Domaći su pokušali da dođu do preokreta u finišu utakmice i imali su nekoliko dobrih šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada su svi očekivali kraj Leeds je sve šokirao. Gosti su ponovo odigrali odličnu kontru, a lopta dolazi još jednom do Dallasa koji šalje loptu kroz noge Edersonu za 2:1 i veliku pobjedu Leedsa na Etihadu.

City je i dalje prvi sa 74 boda, dok je Leeds sada deveti sa 45 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.