Foto - EPA

Promjene u Torinu

Duga je lista igrača koje prodaje Juventus

Midhat Šljivak

Torinski Juventus će u ljetnom prijelaznom roku poprilično izmjeniti ekipu.

Stara dama do kraja juna mora prikupiti 100 miliona eura kako bi knjige poslovanja bile uredne nakon prijavljenih gubitaka, a već se zna koji će igrači biti na transfer listi.

Naravno, najveće ime je Paulo Dybala. Argentincu ugovor sa Starom damom ističe u ljeto 2022. godine i sve su prilike da će on ovog ljeta biti prodat ili će biti iskorišten u nekoj razmjeni.

Mattia De Sciglio trebao bi biti otkupljen od strane Lyona, a na listi za odlaske su još Merih Demiral, Alex Sandro, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, ali i Weston McKennie.

Iako je Amerikanac nedavno otkupljen od Schalkea, Juve je spreman i njega da proda ako dođe ponuda između 40 i 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je sigurno da klub neće napustiti Matthijs de Ligt i Dejan Kuluševski, koji su nedavno povezivani sa Barcelonom i Manchester Unitedom.

Pred navijačima Stare dame je vruće ljete i ostaje nam da vidimo kako će Bianconeri odraditi transfer rok.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.