Foto - EPA

Odbio navode o preuzimanju bavarskog velikana

Nagelsmann o preuzimanju Bayerna: Nema se o čemu razgovarati

Midhat Šljivak

Trener Bayerna iz Minhena Hansi Flick često se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom iz kluba.

Gotovo svake sedmice njemački novinari 56-godišnjeg stručnjaka pitaju o njegovoj budućnosti, a on za sada nije dao nikakav konkretan odgovor ostaje li na klupi.

Flick se povezuje sa preuzimanjem reprezentacije Njemačke, a nakon sinoćnjeg meča sa PSG-om Lothar Matthaus je dao komentar u kojem tvrdi da je Hansi odlučio da preuzme nacionalni tim.

"Hansi Flick će otići na kraju sezone. Već postoje ponude Njemačkog nogometnog saveza i on će preuzeti reprezentaciju, a Bayern radi na tome da za trenera dovede Juliana Nagelsmanna", rekao je Matthaus.

Novinari su odmah iskoristili šansu da Flicka pitaju o budućnosti, a on je kratko rekao.

"Morate poštovati to kada kažem da ne želim više pričati na ovu temu. Stvari su jasne, imam ugovor sa Bayernom, a vi uvijek pitate šta će biti u budućnosti", rekao je Flick.

O Bayernu je danas govorio i trener RB Leipziga Julian Nagelsmann, čovjek kojeg svi vide kao glavnog kandidata za preuzimanje Bayerna.

Mladi stručnjak je o svemu rekao:

"Nema nikakvih pregovora ni razgovora između mene i Bayerna. Isto mogu reći i za svoje agente. Nisam razgovarao sa klubom na tu temu jer se nema o čemu razgovarati. Vezan sam ugovorom za RB Leipzig do 2023. godine", rekao je Nagelsmann.

Sjajni stručnjak je želja mnogih velikih timova, a nedavno je otkrio kako je imao ponudu i Real Madrida, kada je Zinedine Zidane otišao sa klupe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, smatrao je da je previše mlad za taj posao, pa je zatim preuzeo vođenje tima iz Leipziga.

Tamo radi zaista odličan posao i ovaj 33-godišnjak je jedan od najboljih trenera svijeta u ovom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.