Sukob Salihamidžića i Flicka: Niko Kovač odabrao stranu
FOTO - EPA

Nekadašnji trener Bayerna

Sukob Salihamidžića i Flicka: Niko Kovač odabrao stranu

A. Beganović

Sukob sportskog direktora Hasana Salihamidžića i šefa struke Bayerna Hansija Flicka glavna je tema u njemačkim medijima.

Iako je Bayern sinoć ispao iz Lige prvaka, njemački mediji i danas se mnogo više bave sukobom na relaciji Salihamidžiić - Flick nego li ispadanjem bavarske ekipe iz elitnog klupskog takmičenja.

Ništa čudno, rekli bismo. Mediji su "željni krvi", tako da će ovaj sukob puniti naslovnice sve dok se konačno ne donese odluka o sudbini Flicka.

Za Bild je o pomenutom sukobu govorio nekadašnji trener Bayerna, hrvatski stručnjak Niko Kovač koji danas sa mnogo uspjeha vodi Monaco.

Upravo je Flick naslijedio Kovača, koji je još jedna navodna žrtva našeg Salihamidžića, pa ne čiudi što je hrvatski stručnjak u ovom sukobu stao na stranu njemačkog trenera.

"Meni je neshvatljivo da se nakon svih uspjeha vodi rasprava o odlasku Flicka", rekao je Kovač za Bild.

Oglasi

Osvrnuo se hrvatski stručnjak i na sportsku politiku Bayerna prema kojoj glavnu riječ za slaganje ekipe ima sportski direktor. Upravo je to i razlog sukoba Flicka i Salihamidžića, a Kovač je situaciju u Bayernu uporedio sa onom u Monacu.

"Što se tiče Monaca, slaganje ekipe i planiranje za narednu sezonu zajedničkim snagama odrađujemo sportski direktor Paul Mitchell, ja i naši skauti. Razgovaramo o svemu, o novim prinovama i potencijalnim pojačanjima. Mislim da bi tako trebalo biti u svakom klubu. Zapravo, to je jedan od razloga zašto sam došao u Monaco", rekao je Kovač, pa zatim dodao:

"Svi znamo kako to izgleda u Bayernu. Potpuno suprotno od Monaca. Kako mi je sada u Monacu, tako mi je bilo i u Eintrachtu. To želi svaki trener, morate razgovarati i trener mora biti uključen u slaganje ekipe".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Kovač je Bayern napustio krajem 2019. godine. Na klupi ga je naslijedio Flick koji se na proslavi osvajanja titule zahvalio Kovaču i njegovom bratu Robertu.

"Veliko, veliko hvala Niki i Robertu Kovaču. Oni su tu bili do početka novembra prošle godine. Nito ne osvaja naslov prvaka sam, nego se to radi zajedničkim, timskim radom. Hvala Niko, hvala Roberte, ovo je i vaša titula", rekao je Flick.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Ovdje pojedinci pišu da je hasan apsolutno zaslužan za uspjehe Bayerna, e pa onda je i apsolutno zaslužan što su već ispali od PSG znači noga hasanu i to je to a izgleda da je Bayern jedini klub u kojem se sportski radnik pita više od trenera
3 7
Comandini
Braco je slozio najjacu ekipu na svijetu sta zeli Flick vise.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi