Hasan Salihamidžić je zabrljao i šefovi nisu sretni
Foto - EPA

Slučaj Boateng ih naljutio

Hasan Salihamidžić je zabrljao i šefovi nisu sretni

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić nije napravio dobru stvar kada je prošle sedmice javno objavio da Jerome Boateng neće produžiti ugovor sa Bayernom.

Sportski direktor bavarskog kluba je pred prvi meč sa PSG-om saopštio kako iskusni defanzivac napušta klub na kraju sezone, a to se nije dopalo čelnim ljudima kluba.

Kako navode njemački mediji, šefovi smatraju da Salihamidžić nije napravio pravu stvar kada je javno rekao takve informacije, jer je to oslabilo poziciju kluba u pregovorima oko nastavka saradnje sa Niklasom Suleom.

Također, prvi čovjek kluba Karl-Heinz Rummenigge, pozvao je Boatenga na privatni sastanak koji je održan prošle srijede i jedina tema je bila njegov status u ekipi.

Rummenigge je, prema navodima Bilda, saopštio Boatengu da sačeka još dvije ili tri sedmice prije nego što počne razgovore sa drugim timovima, jer klub još nije donio zvaničnu odluku o nastavku saradnje sa njim.

Prvi čovjek Bayerna zna koliko Hansi Flick cijeni Boatenga i odlučio je da ga zamoli da pričeka sa pregovorima kako bi se sagledala kompletna situacija oko kluba u narednom periodu.

Oglasi

Boateng je već 10 godina član velikana iz Minhena. Sa ovim klubom je osvojio apsolutno sve i očigledno da je Salihamidžić požurio sa objavom njegovog odlaska.

Navijači Bayerna u anketi birali između Salihamidžića i Flicka: Rezultati su nevjerovatni

Navijači minhenskog Bayerna glasali su u anketi emisije Doppelpass o tome koga bi ostavili u klubu, Hasana Salihamidžića ili Hansija Flicka.

Direktor i trener Bayerna nisu u najboljim odnosima. Uveliko se priča o njihovim svađama, a Flick želi da se više pita o transferima unutar tima.

U anketi u kojoj je glasalo preko 35.000 navijača i u kojoj je postavljeno pitanje 'ko treba otići iz Bayerna?', navijači su u ogromnoj većini iskazali želju za odlaskom Salihamidžića.

Za njegov odlazak je glasalo čak 84 posto ispitanika, a za odlazak Flicka sa klupe je samo pet procenata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Četiri posto glasova navijača Bayerna glasalo je na opciju da nijedan ne treba ostati u klubu, a sedam posto ih želi zadržati obojicu.

Navijači Bayerna očigledno nisu sretni sa Salihamidžićem koji im je napravio nepobjedivu ekipu prošle godine i rado bi mu vidjeli leđa, što je svakao i iznenađenje jer se radi o legendi kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Frajer opšte nije zreo biti na toj poziciji u Bayernu,bolje da je u Hamburgu
3 18
Uber_i
Nije on ni za nizeligasa iz jablanice to nema veze sto je bosnjo mozda ljudi iz Bajerna misle da naginje prema muhadedinima jer nosi bradu a Njemacka ih puna ko sibica
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi