Kao da je sve bilo uzalud

Zar je to zaslužio? Džeko postao heroj, a Roma mu istovremeno pravi "smicalicu"

Admin Čaušević

Edin Džeko je svojim golom donio mir Romi te prolazak u novo evropsko polufinale. Zabio je za 1:1 što je bilo dovoljno da se izbaci Ajaxa i osigura dvomeč protiv Manchester Uniteda u Europa ligi.

Džeki je to bio 30. gol na eursoceni u dresi Rome. Kada su u pitanju italijanski klubovi i strijelci u Evropi ispred našeg Dijamanta samo su Alessandro Del Piero (Juventus/46), Filippo Inzahgi (Milan/36) i Andriy Shevchenko (Milan/33).

Sarajlija dres Rome nosi proteklih pet i pol godina, mali milion put je bio apsolutni heroj popularne Vučice, međutim izgleda da nove gazde na čelu sa Danom i Ryanom Friekinom to sve olako zaborave.

Ako je vjerovati italijanskoj štampi braća Friedkin već intenzivno traže način kako da se riješe Džeke na kraju sezone. Bh. fudbaler piše historiju Rome, a američki vlasnici mu rade "smicalicu".

Gazzetta dello Sport je jučer objavila vijest da u Romi na kraju sezone žele raskinuti ugovor s kapitenom Zmajeva. Razlog je plata 7.5 miliona eura, što je iznad parametara rimskog kluba.

Za narednu sedmicu je već dogovoren i sastanak sa Alessandrom Luccijem, Džekinim zastupnikom. Razgovor će ići u smjeru da dođe do sporazumnog raskida saradnje.

U Romi se nadaju da će Džeko pristati na tu varijantu jer bi mu bilo puno lakše naći klub kao slobodnom igraču nego u slučaju da je i dalje ugovorom vezan za Romu.

Gdje ima dima ima i vatre, pa ovu opciju treba shvatiti ozbiljno jer i Roma traga za novim napadačem, posljednje opcije su Andrea Belotti i Luis Muriel, zvučna imena Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznavajući Džeku, on je prvenstvno fokusiran na teren. Rekao je to i nakon Ajaxa poručivši kako je Roma najbitnija. U prošlosti je nekoliko puta bio na izlaznim vratima, a na kraju bi se opet pretvarao u heroja rimskog kluba.

Bilo kako bilo, sluteći po najavama Dijamanta i njegove zastupnike čeka još je ljeto puno pregovora i razgovora kako s Romom tako i sa drugim klubovima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.