FOTO: EPA

Remi koji puno ne znači ekipama

Arsenal u posljednjim sekundama došao do boda i Fulham "lansirao" u Championship

H. Zilić

U 32. kolu Premiershipa gradski duel odigrali su Arsenal i Fulham. Konačan rezultat je glasio 1:1.

Meč je bolje počela ekipa Arsenala.

U 17. minuti Lacazette i Rowe su odigrali dobur akciju, ali izostala je završnica. U 21. minuti prijete i gosti preko Reida, bez promjene rezultata.

U 23. minuti Rowe u novoj šansi za Topnike, međutim odbrana Fulhama je bila sigurna. Arsenal je imao još nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu. Izdvajaju se još šanse Lacazettea i Sake, no Fulham je u odrbani igrao veoma disciplinovano.

U 40. minuti nakon VAR-a poništen je pogodak Cebalosu.

Početkom drugog poluvremena dvije dobre prilike na obje strane. U šansama su se našli Lacazette i Andersen.

U 59. minuti raodvali su se gosti. Maja je iz penala pogodio za vodstvo Fulhama od 0:1.

Nakon gola gostiju, Arsenal je krenuo u napade, a do izjednačenja dolaze u šestoj minuti nadoknade golom Nketiaha. Ovaj bod možda i znači oproštaj Fulhama od Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

ARSENAL - FULHAM  1:1 (Nketiah 90+6'/Maja 59'(p))

Golove pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.