Završen je Dinamov san, Arsenal odigrao utakmicu sezone

Europa lige, revanš mečevi 1/4 finala

Završen je Dinamov san, Arsenal odigrao utakmicu sezone

A. Čaušević

Dinamo je ovosezonki nastup na eurosceni završio porazom od Villareala te se tako oprostio od Europa lige.

Nakon što je slavio na Maksimiru s 0:1 Villareal je i revanš susretu na svom stadionu stigao do pobjede. Završeno je 2:1.

Modri su bili ravnopravan protivnik do finiša prvog dijela. U 36. minuti za vodstvo domaćih zabio je Alcacer poslije disktubilne situacije u kojoj se našao asistent Chukwueze.

Gol je u prvi mah poništen, ali je nakon pregledanja snimka i uz asistenciju iz VAR sobe sudija Makkelije pokazao na centar. U 43. minuti Moreno zabija za 2:0.

Zagrepčani su sebi nadu vratili u 74. minuti kada je poslije prelijepe akcije pogodio Oršić, ali to je bio sve od Dinama.

Arsenal je na gostovanju u Pragu odigrao utakmicu sezone. Nakon 1:1 u u Londonu, Topnici su ponizili Slaviju sa nevjerovatnih 0:4.

Izabranici Mikela Artetet su uspjeli zabiti čak tri gola u razmaku od šest minuta te tako praktično riješiti pitanje plasmana u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvo je u 18. minuti zabio Pepe, tri minute kasnije Lacazette je iskoristio penal, da bi u 24. minuti Saka zabio za 0:3. Konačan rezultat svojim drugim golom na meču postavio je Lacazette u 77. minuti.

Upravo će ova dva tima igrati u polufinalu. Utakmice su na programu 29. aprila i 6. maja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bk123
Dobra europska sezona za Dinamo...dokaz da je postao stabilan euroligaš. Napunli kasu i podigli vrijednost igračima, a s druge strane postali su i primamljiva opcija drugim igračima kojima Dinamo može poslužiti kao dobra odskočna daska.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi