Fudbalski svijet bruji o potezu Lacazettea: Francuz otišao ispred igrača Slavije i kleknuo!

Borba protiv rasizma

Fudbalski svijet bruji o potezu Lacazettea: Francuz otišao ispred igrača Slavije i kleknuo!

E. Čaušević

Slavia Prag i Arsenal igraju trenutno revanš utakmicu četvrtfinala Evropske lige.

Arsenal nakon prvog poluvremena vodi sa 3:0 i čini se da je već osigurao plasman među četiri najbolje ekipe u Evropskoj ligi.

Golove za Topnike u prvom poluvremenu postigli su Pepe, Lacazette i Saka.

Pred početak meča upravo se Lacazette našao u centru pažnje zbog nevjerovatnog poteza koji je napravio.

Naime, igrači su željeli da pošalju poruku protiv rasizma i diskriminacije, ali je Lacazette otišao korak dalje i oduševio je svjetsku javnost svojim potezom.

Francuski napadač je otišao skroz do igrača Slavije i kleknuo na koljeno u znak protesta protiv rasizma. On je to uradio jer je jedan od igrača Slavije jučer kažnjen zbog uvreda na rasnoj osnovi na račun igrača Rangersa.

Oglasi

Riječ je o Ondreju Kudeli koji je vrijeđao Glena Kamaru na rasnoj osnovi, a zbog toga ga je UEFA suspendovala na čak deset utakmica.

Podsjećamo, Kamara je optužio Kudelu da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi tokom utakmice Rangersa i Slavije u Glasgowu, a nakon istrage utvrđeno je da je govorio istinu. Kudela je žestoko kažnjen, ali i Kamara je dobio tri meča suspenzije jer se pokušao obračunati s protivničkim igračima nakon utakmice.

Lacazette je bio užasnut ponašanjem igrača Slavije, a večeras im je dao do znanja šta misli o tome. Igrači Slavije su zbunjeno gledali napadača Arsenala koji je svijetu poslao veoma jaku poruku.

Nakon što je utakmica počela igrači Arsenala su furiozno krenuli i za kratko vrijeme uspjeli su da dođu do tri gola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Ovo sto je pokrenuto ubistvom crnca prije par dana, nema nikakve veze sa rasizmom. Da je bijelac, crnac, zut ili ne znam kakav, i da se na onaj nacin otme od policije, sjeda u auto... Sta da ocekujemo onda? Da policija samo digne ruke, jer je crn? Vozi!? Ako se to pocne tolerisati, gdje ce onda otici sve ovo? Sta ce onda kriminalci poceti da rade? Ne smijes ga zaustaviti, privesti, pitati... Onaj decko se sam doveo do ovoga sto mu se desilo. Privodjenje sasvim normalno teklo, do momenta, dok nije poceo da radi sta je poceo. Tako da sva ova prica dalje nema veze, rasizam i ostalo. Naravno da treba svaki oblik rasizma nastrozije kaznjavati, svi smo isti, to ko je kakve koze, vjeroispovjesti, nije bitno uopste. Svi smo isti. Ali ne treba sada mijesati to sa kriminalom.
12 2
bk123
Je***š mi mater ako svojim postupcima neće pridonijeti da rapidno poraste broj rasista. Sami sebi pucaju u koljeno svojim agresivnim pristupom. Odavno su prešli granicu,naporni su više
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi