Kad hoće onda baš hoće

Erling Haaland danas je postigao najlakši gol u svojoj karijeri

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund danas su na svom terenu sa 4:1 pobijedili Werder Bremen u meču 29. kola njemačke Bundeslige.

Werder je odlično počeo utakmicu i poveo već u 14. minuti kada je mrežu domaćeg tima zatresao Rashica. Međutim, Dortmund je do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta.

Domaći su na 1:1 izjednačili u 29. minuti kada je sjajan pogodak postigao Reyna. Samo pet minuta kasnije sudija je svirao penal za Dortmund, a pogodak s bijele tačke postigao je Erling Haaland.

Haaland je u centru pažnje bio ponovo u 38. minuti kada je još jednom uspio da zatrese mrežu Werdera i tako povisi na 3:1.

Norvežanin jednostavno ima "nos" za postizanje golova, a ovo je sigurno bio vjerovatno najlakši gol kojeg je postigao u svojoj dosadašnjoj karijeri jer je sa svega nekoliko metara poslao loptu u praznu mrežu.

Dortmund je sve dijele oko pobjednika riješio u 87. minuti kada je Hummels postavio konačnih 4:1 na asistenciju Hazarda.

Haaland ove sezone zaista igra u nevjerovatnoj formi jer je na 24 meča u Bundesligi uspio da postigne čak 23 gola i doda još šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U svim takmičenjima Norvežanin je upisao 36 nastupa i zabio je nevjerovatnih 35 golova. Zbog toga je jasno zbog čega se pola Evrope bori za njegov potpis i sigurno je da će Haaland ovog ljeta biti glavna meta na tržištu.

Već se špekuliše da Haaland želi da promijeni klub ovog ljeta i nađe novi izazov, a najviše se povezuje s eventualnim transferima u Barcelonu, Manchester City, Real Madrid i Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.