Kad nostalgija pokuca na vrata: Svi pričaju o fantastičnim dresovima Borussije Dortmund

Puma napravila odličan potez

Kad nostalgija pokuca na vrata: Svi pričaju o fantastičnim dresovima Borussije Dortmund

E. Čaušević

Borussia Dortmund i Werder Bremen igraju trenutno utakmicu 29. kola njemačke Bundeslige.

Werder je odlično otvorio današnji meč i poveo je već u 14. minuti kada je Eggestein uposlio Rashicu koji je pogodio za 1:0.

Ipak, samo 15 minuta kasnije domaći tim uspio je da izjednači na 1:1, a mrežu kluba iz Bremena zatresao je Reyna na asistenciju Moreyja.

Međutim, u centru pažnje ove utakmice nalaze se prekrasni dresovi u kojima danas igraju fudbaler Dortmunda.

Puma je odlučila da pripremi posebne dresove za njemački klub pred današnju utakmicu, a inspiraciju su našli u dizajnu dresova Dortmunda iz devedesetih godina.

Ovi dresovi nas zaista vraćaju u prošlost i bude posebnu nostalgiju, a mora se priznati da izgledaju fantastično.

Oglasi

Image

Navijače Dortmunda ovo najviše podsjeća na 1997. godinu kada je ovaj klub postao prvak Evrope. Tada je Dortmund u finalu pobijedio Juventus sa 3:1 i napravio veliko iznenađenje.

Upravo je njemački klub u ovoj sezoni imao crnu garnituru dresova u kojoj su igrali gostujuće utakmice, a koja neodoljivo podsjeća na dresove u kojoj ovaj klub igra današnji meč.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

1996-97 Dortmund Away L/S Shirt #13 (Riedle) (Excellent) XL - Classic Retro  Vintage Football Shirts

Puma je odlučila da pusti ovaj dres u prodaju i s time su napravili odličan potez sudeći prema reakcijama navijača Dortmunda koji su već počeli s narudžbama.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614021941
Steta sto nije ovaj dres za sljedecu sezonu ali i ovako je ekstra
5 0
soccero
To su bila vremena...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti