Profesionalizam na prvom mjestu

Prije nekoliko mjeseci svirao trubu i provocirao Barcelonu, a sinoć oduševio cijeli svijet

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u finalu Kupa kralja ubjedljivo pobijedila Athletic Bilbao sa 4:0.

Katalonski klub je u drugom poluvremenu odigrao fantastično i uspio je da dođe do pobjede koja im je donijela novi trofej u Kupu kralja. Barcelona je daleko najtrofejnija u ovom takmičenju jer imaju 31 osvojen trofej.

Barcelona se Bilbau uspjela osvetiti za poraz u Superkupu Španije koji se igrao pred početak ove sezone. Katalonci nisu imali milosti i na krilima sjajnog Lionela Messija slavili su sa 4:0.

Bilbao je sezonu otvorio na sjajan način titulom u Superkupu kada su pobijedili Barcelonu sa 3:2, ali su sada u svega dvije sedmice izgubili dva finala Kupa kralja.

Naime, Bilbao je prije dvije sedmice prvo igrao finale iz prošle sezone protiv Real Sociedada i poraženi su sa 1:0, a sinoć ih je deklasirala Barcelona sa 4:0 i tako ugasila njihove nade da mogu do još nekog trofeja ove sezone.

Nakon sinoćnje utakmice u centru pažnje našao se napadač baskijskog kluba Asier Villalibre koji je bio junak Bilbaa u tom finalu Superkupa. Tada je Villalibre zabio gol za 3:2 i donio je pobjedu protiv Barcelone i to je u stilu proslavio.

Villalibre se na terenu nakon dodjele pehara pojavio s trubom, te je zabavljao svoje saigrače i provocirao fudbalere Barcelone.

Upravo nakon sinoćnjeg meča mnogi navijači Barce su ismijavali Villalibrea i pitali su ga gdje mu je sada truba iako nisu očito bili svjesni kakav sjajan potez je on napravio.

Naime, kada je fudbalerima Barcelone uručen trofej Villalibre se našao u kadru jer je bio jedan od rijetkih igrača Bilbaa koji je aplaudirao protivničkom timu dok su oni proslavljali titulu.

Prije nekoliko mjeseci je svirao trubu i slavio u svom stilu, ali je sinoć pokazao da je pravi profesionalac i uspio je da dobije pohvale na društvenim mrežama zbog svog poteza.

Villalibre je ponikao u dresu Bilbaa, a pored ovog kluba još je igrao za Numanciju, Valladolid i Lorcu. Ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 35 utakmica i zabio je šest golova uz dvoje asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.