FOTO: EPA

Uzbudljiva borba za titulu prvaka Španije

Kiks Reala u komšiluku: Atletico se ponovo odvojio na vrhu tabele

Haris Zilić

U meču 33. kola La Lige komšijski duel su u predgrađu Madrida odigrali Getafe i Real. Konačan rezultat je glasio 0:0. Španci su 33. kolo igrali u terminu  31. kola, tako da su ta dva kola zarotirana u kalendaru.

Prvi prijete domaći u 12. minuti. Arambarri se našao u dobroj prilici nakon asistencije Cucurelle, ali ostalo je 0:0.

U 18. minuti lijepa akcija Reala, međutim odbrana Getafea je bila sigurna. U prilici se našao Odriozola.

Igrala se 23. minuta i nova šansa za Getafe. Mata je loše šutirao glavom iz dobre pozicije. Sedam minuta kasnije šansa i za Maksimovića.

U 39. minuti najbolja prilika u prvom poluvremenu. Nakon dobre akcije Reala u šansi se našao Junior Vinicus, ali golman Soria sjajno brani njegov pokušaj, ostalo je 0:0.

Početkom drugog poluvremena Real je imao veći posjed lopte, međutim u 57. minuti velika šansa za Getafe. Miramontes se oslobodio svog čuvara odlično šutirao, ali Curtois spektakularnom intervencijom spašava svoj gol.

Nakon toga blaga inIcijativa Reala, a Benzema u 72. minuti propušta dobru šansu za pogodak. U 79. minuti Courtois još jednom spašava Real.

Kraljevi su pokušavali doći do gola. Novu priliku su imali u 86 minuti, međutim ponovo je izostala završnica.

Do kraja meča ostalo je 0:0 i Real je napravio kiks u borbi za titulu. Prvenstvo se bliži kraju i gubitak svakog boda do kraja bio mogao biti presudan. Kraljevski klub sada zaostaje tri boda za gradskim rivalom Atleticom. I Barcelona ih može preskočiti obzirom da Katalonci imaju utakmicu manje od Reala i Atletica.

Ovome dodajmo da je u drugoj utakmici od 21 sat, Villareal deklasirao Levante sa 1:5.

Potražite više informacija na temu La Liga:

GETAFE - REAL MADRID 0:0

LEVANTE - VILLAREAL 1:5

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.