Završili iza "velike šestorke"

Vođeni logikom, dva engleska premierligaša sami sebi dodijelili titule!

Edmir Škorić

Službeni Twitter profil engleskog premierligaša Wolverhamptona promijenio je svoj opis, te se naveo prvakom Engleske u sezoni 2018/19.

Engleska je jedna od zemalja u kojima je bilo ponajviše reakcija protiv Superlige. Činjenica da čak šest prvoligaških klubova dio ovog novog projekta stavlja na provjeru stabilnost engleske Premier lige, a ostatak klubova nije oklijevao suprotstaviti se odluci 'velike šestorke' .

Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal i Tottenham su odlučili da igraju Superligu, čime su izazvali bijes vlastitih navijača, cijele javnosti na Otoku,bivših legendi, trenera, priznatih osoba...

Gary Neville je u emotivnom govoru rekao sve što misli, osudio svoj klub (United), rekao da to ovo više nema nikakve veze s nogometom i da je nažalost sve postala zabava koja se dobro naplaćuje. I Rio Ferdinand je imao slične komentare, kao i mnogi drugi. Nogometaši Leeds Uniteda su pred sinoćni meč s Liverpoolom nosili majice s natpisima "nogomet se igra zbog navijača", narugavši se direktno svom protivniku koji je član Superlige.

Wolverhampton je odlučio da zanemari članove "velike šestorke", pa su se proglasili prvacima u sezoni 2018/19, u kojoj su završili iza klubova koji su danas učesnici Superlige. Bili su sedmi, no "izbrisali" su šest "izdajnika" ispred sebe i tako zaključili da su oni zapravo prvaci.

Isto je uradio i Southampton, koji je u sezoni 2014/15 završio sedmi, također iza šest timova koji su okrenuli leđa UEFA-i i krenuli u novi projekat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao i u ostalim Ligama petica čiji timovi su se priključili Superligi, tako se i u Engleskoj razmatra mogućnost da se u budućnost izbace timovi odmetnici. Bila bi Premier liga nezamisliva bez Uniteda, Cityja, Arsenala, Tottenhama, Chelseaja i Liverpoola, ali ionako više ništa danas nema pravog smisla i više ništa ne može da nas iznenadi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.