Guardiola brutalan prema osnivanju Superlige: "To nije sport, pokušajte mi to objasniti"

Trener Manchester Cityja iskreno o novom takmičenju

Guardiola brutalan prema osnivanju Superlige: "To nije sport, pokušajte mi to objasniti"

Endin Čaušević

Prethodnih dana u fudbalskoj javnosti samo se priča o osnivanju Superlige što je diglo veliku prašinu.

Najbogatiji klubovi u Evropi odlučili su da pokrenu novo takmičenje kako bi zaradili dosta više novca nego što imaju sada od UEFA-inih takmičenja Lige prvaka i Evropske lige.

Superliga će imati 15 stalnih klubova i pet klubova koji će se u ovo takmičenje plasirati kroz nacionalna prvenstva.

Trenutno dokument o pokretanju Superlige potpisalo je 12 klubova, a to su Real Madrid Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea i Liverpool.

Međutim, danas su engleski mediji objavili da se čelnici Manchester Cityja i Chelseaja pitaju da li su donijeli dobru odluku, te razmišljaju o tome da napuste Superligu.

Navijači Engleskoj su pokazali veliko negodovanje zbog ovog takmičenja i odluke klubova da to podrže. Iako je City pristao da bude dio ove priče čini se da u klubu nisu baš svi za to.

Oglasi

Na press konferenciji danas je Pep Guardiola sve iznenadio jer je priznao da mu se ideja Superlige baš ne sviđa i to je objasnio na svoj način.

"Znam neke informacije ne sve. Ne znam zašto su izabrani baš ovi timovi. Sport nije sport ako vam je uspjeh zagarantovan i kada ne postoji veza između truda i nagrade. Nije sport ako vam nije važno da li ćete izgubiti. Nije fer prema timovima koji se bore za sami vrh, a ne mogu da se kvalifikuju jer je uspjeh već zagarantovan nekim klubovima. To sada osjećam i ne znam šta se može promijeniti. Kažu da tih pet klubova može da se kvalifikuje ako budu dobri. Pa šta će biti s klubovima koji budu imali loše sezone jednu za drugom, a bit će kvalifikovani za Superligu. To nije sport", poručio je Guardiola i dodao.

"Situacija oko Superliga mora da se objasni svima i da se zna zašto su donesene takve odluke. Zašto Ajax nije uključen sa svim uspjesima koje ovaj klub ima kroz historiju? Pokušajte mi to objasniti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogima je čudno kako čelnici klubova koji žele igrati Superligu nikome od trenera i igrača nisu prenijeli svoje odluke jer su mnogi od njih protiv toga.

Također, i navijači s druge strane prave ogroman pritisak zbog svega i bit će zanimljivo vidjeti da li će svi izdržati taj pritisak i ostati pri odluci da igraju Superligu pored svih negodovanja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604593678
Al najjadnije od svega je da ovaj admin svaki put kad izadje neka nova izjava vezano za ESL samo kopira text koji su timovi kolko ce bit klubova itd i onda na kraju izjava...stvarno jadno da se svaki put copy paste isto.
9 1
MaDaj
Svaka čast pepu na izjavi, i svaka čast novinaru konačno jedan tačno preveden tekst ;)
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi