Protiv Superlige

Navijači blokirali put autobusu s igračima Chelseaja, Čech smirivao situaciju

Edmir Škorić
Teme:

U zapadnom Londonu u okolici stadiona Stamford Bridge brojni navijači protestuju večeras protiv Superlige.

Chelsea je jedan od sigurnih 12 učesnika novoformirane lige protiv koje su svi oni koji nogomet ne gledaju kroz prizmu novca. Navijači Plavaca večeras su, pred duel s Brightonom, iskazali nezadovoljstvo jer je njihov klub odlučio da prihvati poziv Superlige.

Nosili su transparente s porukama kako je nogomet za navijače i kako nije sve u novcu, a zatim su blokirali autobusu s igračima Chelseaja ulazak na stadion. Nakon svega, izašao je legendarni Petr Čech u želji da ih smiri.

"Pustite autobus da prođe, dajte malo strpljenja, bit će sve ok", govorio im je Čech.

Hiljade navijača ovog kluba uzvikivalo je "Je*i Superligu", čime su jasno naglasili da ostaju na strani UEFA-e i FIFA-e i da ih revolucionarna promjena ne zanima.

Osim Chelseaja, u ovoj ligi su i drugi engleski velikani kao što su Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City i Tottenham, ali i drugi veliki timovi poput Barcelone, Atletica, Reala, Intera, Milana i Juventusa.

Podsjećamo da su PSG, Borussia Dortmund, Bayern samo neki od klubova koji su odlučno rekli NE novom projektu u kojem je osnovni cilj zaraditi novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelseaju čak prijeti eliminacija iz polufinala Lige prvaka zbog pristanka da igra Superligu. UEFA će u petak donijeti konačnu odluku, ali sve su prilike da će iz krovne kuće evropskog nogometa na taj način kazniti i Plavce, ali i Real Madrid i Manchester City. U tom bi slučaju UEFA ili dodijelila trofej PSG-u ili, što je opet realnije, u polufinale umjesto spomenutih timova vratila Bayern, Porto i Borussiju Dortmund.

Napomenimo još jednom da su FIFA i UEFA odlučne da zabrane nastup igračima timova iz Superlige na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Bila bi to velika tragedija, no sve je moguće u ovom nogometnom haosu koji je nastao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.